Готуємо економно

Готуємо економно

В умовах, коли ціни на газ та енергопостачання постійно підвищуються і стають все далі обтяжливими, майже для кожної української сім'ї стає актуальним питання економії сімейного бюджету. Всі ми звикли використовувати газові або електричні плити для того, щоб приготувати їжу. Зараз це вже недешевий спосіб. З'явилася реальна альтернатива - індукційні електричні плити.

Показать все

Але незважаючи на існування великої кількості інформації, покупці побутової техніки все ще мають багато помилкових уявлень, які часом заважають зробити їм правильний вибір і насолоджуватися усіма функціями та можливостями, які надає зараз сучасна техніка. Спробуємо розвіяти сумніви відносно використання та придбання індукційних плиток (індукційних варильних поверхонь). Ця технологія вже давно і широко використовується в Європі, але кількість її прихильників невпинно зростає з кожним роком і в Україні.

Міф №1: індукційні плитки небезпечні для здоров’я

При роботі  індукції нагрівається не склокераміка, а посуд, який потім передає тепло поверхні. У звичайних плитах розташовується стрічковий нагрівальний елемент Hi Light, а в індукційних його місце займає електромагнітна котушка, яка генерує тепло у самому посуді за рахунок дії електромагнітного поля. Однак воно пропадає, як тільки посуд піднімають хоча б на сантиметр від поверхні.

Щоб підтвердити безпеку плити, був проведений експеримент, що порівнює рівень напруги магнітного поля індукції і звичайного фена для волосся. За результатами тестування, у фена цей показник склав 2000 мкТл , а в індукційній  поверхні - всього 22 мкТл  (в 91 разів менше!). Таке магнітне поле не може зашкодити здоров'ю людини.

Міф №2: купуючи індукційну плитку необхідно міняти весь посуд

Цьому міфу рівно стільки років, скільки існують індукційні варильні поверхні на ринку побутової техніки. Багато з тих, хто вже придбав індукційну варильну поверхню, і гадки не мав, що наприклад, їх старий емальований посуд, 15-20-ти річної давнини, володіє феромагнітними властивостями і підходить для індукційної варильної поверхні. А як же не згадати історію про алюмінієвий посуд і господиню, яка її викинула, не подумавши, що дно такого посуду може бути з іншого феромагнітного матеріалу і вона може підходити під умови приготування на індукційній варильній поверхні?

Цей міф дуже легко спростувати. Для того, щоб не викидати весь ваш старий посуд, на якому ви вже звикли готувати, потрібно перевірити його дно на феромагнітні властивості. Робиться це дуже просто: зніміть з холодильника магнітик і прикладіть його до дна посуду зовні. Якщо магніт "прилип", то каструля або сковорода  підходять для приготування їжі  "на індукції".

До сучасного посуду (Lamart, наприклад) вам вже непотрібно прикладати магнітик, на ньому ви можете зразу побачити  позначку індукції і використовувати його для приготування їжі на індукційних плитках. Крім того, сучасні індукційні плитки, Sencor  навіть подають звуковий сигнал при використанні невідповідною посуду.

 

  

Міф №3: індукційна плитка нагрівається, як звичайна склокерамічна плита

Один з найпоширеніших міфів, хоча індукційні плити і були створені для того, щоб склокераміка не нагрівалася до високих температур, а страви все одно готувалися б. При руйнуванні першого міфу було вже встановлено, що під час роботи індукції нагрівається посуд, а не поверхня.

Переконатися в тому, що індукція набагато холодніше склокераміки, можна за допомогою плитки шоколаду: просто покласти його на поверхню. Шоколад розтане набагато повільніше, ніж на звичайній плиті. А це означає, що кулінарним шедеврам більше не загрожує пригорання.

Міф №4: будь-який металевий предмет, що потрапив на працюючу індукцію, буде сильно нагріватися

У деяких індукційних поверхонь є мінімальні вимоги до діаметру посуду - 8-12 см. Якщо діаметр буде меншим, або загальна площа нагріву буде менше, то для приготування страв індукційна плитка не включиться. Також варто відзначити, що якщо посуд не підходить для використання, то і нагріватися він не буде. А деякі індукційні плитки обладнанні датчиком: без посуду вони не вмикаються. Наприклад, індукційні плитки Sencor мають функцію автоматичного виявлення посуду для своїй поверхні, а також звуковий сигнал і перемикання в режим очікування при видаленні посуду з нагрівальної поверхні під час готування.

Міф №5: індукційні плитки та поверхні не можна встановлювати над духовками, посудомийними і пральними машинами і іншими пристроями з металевими поверхнями

Дійсно, електромагнітні котушки розташовані паралельно по відношенню до стільниці. І ,теоретично , магнітне поле повинно діяти, як  і на предмети, що знаходяться над варильною поверхнею, так і під нею. Але є виробники варильних  поверхонь, які подбали і про це. При їх створенні розробники використовують спеціальний ізолюючий магнітний "тепловідвід". Таким чином, техніці, що стоїть поблизу індукції, ніщо не загрожує.

Міф №6: індукційні плити мають велику вартість і не для кожного гаманця

Цей міф легко спростувати, варто лише вивчити ринок. Вартість сучасних індукційних плиток Sencor, наприклад, починається з 1189 грн.

Тобто, навіть навпаки, при відносно невеликій вартості, індукційні плитки допоможуть вам заощадити:

  •  сімейний бюджет завдяки своїй технології
  • час приготування (на 60%)
  • електроенергію під час приготування їжі (на 50%)

Мінімальні тепловтрати - ефективність більше 90%!

Основні характеристики індукційних плиток Sencor SCP3202WH і SCP 3201GY:

  

  • однозональна індукційна плита, зона готування (діаметр 167 мм)
  • підходить для посуду діаметром 12 - 19 см
  • холодна на дотик склокерамічна індукційна конфорка
  • особлива скляна поверхня для простого і гігієнічного очищення
  • автоматичне виявлення посуду на поверхні
  • великий зручний РК дисплей, сенсорні панелі управління
  • контроль температури в діапазоні 60 - 240° C з кроком 20° C

Додаткові характеристики:

  • Автоматичне відключення після бездіяльності протягом 2 ч
  • Звуковий сигнал і перемикання в режим очікування при видаленні посуду з нагрівальної поверхні під час готування
  • Звуковий сигнал і перемикання в режим очікування при використанні невідповідною посуду.
  • Тепловий запобіжник зі звуковим сигналом для захисту від перегріву конфорок і внутрішньої частини плити
  • Захист від підвищеної і зниженої напруги в електромережі
  • Автоматична реєстрація помилок з виведенням повідомлень про помилки на екран.
  • Мікропроцесор контролює роботу вентилятора охолодження (автоматично вмикає і вимикає в залежності від температури плити).
  • Вхідна потужність 1800 Вт
  • Довжина кабелю живлення: 1,4 м
  • Розміри (ширина x глибина x висота): 280 x 355 x 74 мм
  • Маса: 2,6 кг
  • Напруга і частота: 220 - 240 В, 50 Гц 
  • Колір: чорна та біла

Основні характеристики індукційних плиток Sencor SCP5303GY і SCP5304WH:

  

  • Тип: двозональна індукційна
  • Тип управління: Сенсорні панелі управління, РК дисплей
  • Регулятор для швидкого налаштування рівня нагрівання, температури і таймера.
  • Кількість конфорок: 2
  • Потужність і тип конфорок:
  • Функції та особливості поверхні:
    • Мала конфорка: діаметр 145 мм, потужність в діапазоні 200-1300 Вт
    • Велика конфорка: діаметр 167 мм, потужність в діапазоні 200-1600 Вт
  • Автоматичне відключення після бездіяльності протягом 2 ч
  • Автоматичне виявлення посуду для індукційної готування
  • Автоматична реєстрація помилок з виведенням повідомлень про помилки на екран
  • Вхідна потужність: 2900 Вт
  • Довжина кабелю живлення: 1,4 м
  • Захист від підвищеної і зниженої напруги в електромережі
  • Звуковий сигнал і перемикання в режим очікування при видаленні посуду з нагрівальної поверхні під час готування
  • Звуковий сигнал і перемикання в режим очікування при використанні невідповідною посуду
  • Кнопка вкл / викл для включення і переходу в режим очікування
  • Кількість рівнів нагрівання: 10
  • Контроль температури в діапазоні 60-240 ° C з кроком 20 ° C
  • Металеві регулятори для швидкого налаштування рівня нагрівання, температури і таймера
  • Процесор контролює роботу вентилятора охолодження (автоматично вмикає і вимикає в залежності від температури плити)
  • Мінімальні тепловтрати (ефективність більше 90%)
  • Напруга і частота: 220-240 В, 50 Гц
  • Нековзні ніжки
  • Підходить для посуду діаметром 12-19 см
  • Таймер відключення в діапазоні 1-180 хв з налаштованим кроком 1 хв
  • Тепловий запобіжник зі звуковим сигналом для захисту від перегріву конфорок і внутрішньої частини плити
  • Холодна на дотик склокерамічна індукційна конфорка (індукційний ефект створює тепло безпосередньо в посуді)
  • Економія часу (60%) і електроенергії (50%) під час готування
  • Габарити (ВхШхГ): 7.1 х 60 х 31 см
  • Вага (кг): 4.4 кг
  • Колір: чорна та біла
Система Orphus
comments powered by Disqus
 
Top