Вперед - у майбутнє!

Вперед - у майбутнє!

В Electrolux прислуховуються до дослідження ООН , в якому говориться , що в 2050 році 74 % населення Землі становитимуть міські жителі, буде тісно і невеликі кухонні гаджети будуть дуже доречними . Шведи заздалегідь думають про своє майбутнє, і за творчими ідеями звертаються до молоді та студентів. На основі дослідження ООН, компанією Electrolux було поставлене завдання на створення ідей, щодо економічного використання жилого простору. Переможець отримав приз 5000 євро і оплачене стажування в дизайн - студії Electrolux.

Хоча на конкурс представляють побутову техніку всіх категорій, ось вже не перший рік в фінал проходять концепти саме кухонних гаджетів.

Третє місце зайняв проект конструктора Метью Гілбрайда - Модульна Кухня . Метью винайшов меблі для кухні , яка збирається в кухонний стелаж з багатофункціональних модулів.

Кожна одиниця маленької кухні обладнана і виконує відведені їй функції . На фото кухні , можна виділити основні модулі - ось ці два по центру , служать для приготування їжі , інші для охолодження , є елементи освітлення , витяжки та кондиціонування . Дизайн проект кухні дозволяє легко модифікувати кожний із елементів конструкції.

Друге місце і приз глядацьких симпатій виборов проект – Робо-Біо Холодильник Electrolux . Купити холодильник, як втім і побутову техніку з конкурсних робіт, в найближчі роки не вийде , можливо десь ближче до 2050 року. Концепт створив російський дизайнер Юрій Дмитрієв, якого надихнув науково - фантастичний роман Jack Vance «The Houses of Iszm»,  де були  присутні якісь «дерева - будинки».

Конструкція холодильника в чотири рази менше стандартних розмірів , відсутні двері холодильника і мотор . Біогель замінює двері і внутрішні полички . Гель не має запаху , не липне до рук і схожий на поліетилен . Продукти виявляються в індивідуальних «капсулах» . Рефрижератор може кріпитися як вертикально так і горизонтально . При завантаженні продуктами, біогель починає як би випирати вперед з конструкції , збільшуючи внутрішній об'єм в три рази.

Перемога в конкурсі дісталася - Равлику. Пристрій, який винайшов Peter Alwin, кріпиться прямо до каструлі або сковороди . Їжа готуватиметься за допомогою електромагнітних процесів, тепло рівномірно розподіляється по посуду. Комплексні датчики визначають тип їжі, автоматично коригується час готування і температура, а кухар може відстежувати процес на сенсорному дисплеї . Ну і під кришкою іноді…

То ж вперед, у майбутнє.

Система Orphus
comments powered by Disqus
 
Top