Пишні форми

Пишні форми

Харчова промисловість за останні роки зробила величезний крок, але, нажаль, все більше в бік хімічної промисловості, і тому багато хто замислюється про споживання тих чи інших продуктів. Стародавня китайська мудрість говорить, що всі хвороби на дні тарілки (то вони звичайно ще не жили в час такого стресу, як тепер). Якість харчів та інгредієнтів все більше вимагає вивчення їх складу. Різні поліпшувачі смаку, ароматизатори ідентичні натуральному, барвники, різноманітні Е-компоненти все більше і більше наповнюють продукти. І іноді голова йде обертом від того, що прийнято вважати їжею. Наліпки «без ГМО» майорять абсолютно на всіх продуктах, бо того вимагає законодавство, але якось не зважаться, що більш дрібно може бути написано, що продукт модифікований (додаток генно відсутній і все наче б то добре). Отож, якщо хочеш бути здоровим, вже мало закалятися, бігати… треба ще добре перевіряти що ви їсте.

Показать все

Здавалося б такий простий і звичний продукт як хліб, що може бути шкідливого окрім споживання вуглеводів… а ні. Не все так просто.  Перша засторога про яку дуже і дуже зараз всі кричать – глютен. За часів мого навчання в  інституті та вивчення  технології  приготування хлібу, основних  рецептур  було тільки 3: подовий (в народі український), батон (не золотийJ)  та формовий(в народі кірпічік J),  глютен, глютеном ніхто не називав і всі книжки по технології  глютен називали  просто клейковиною.  Клейковина тоді  була обов’язковою складовою для визначення якості борошна і в залежності від показника та пружності клейковини визначалась якість  зерна і як наслідок,  якість борошна, підняття/пишність хлібу. Як на мій погляд, всі ці заклики про безгютенові  продукти трохи перебільшені (якщо у вас немає протипоказань і непереносимості глютену) і зайва викачка грошей. Хоча, якщо зернова культура генномодифікована, вміст клейковини різко зростає. Але і це має регулювати лабораторія, якщо дотримуватися  рецептур та держстандартів . Якщо ж вміст клейковини недостатній хліб стає глевкий, не дуже підіймається і смак в нього такий собі. Зазвичай це відбувається на зміні врожаїв, бо чим довше лежить зерно, тим менший вміст клейковини.  Регулювати вміст клейковини правильно  робити через змішування зерна різних сортів пшениці. АЛЕ! В нагоді є хімічна промисловість  і недостатній вміст клейковини регулюють  броматом калію, аскорбіновою кислотою, пероксидом кальцію.

Йдемо далі. Основні рецептури передбачають 2 способи приготування хлібу. Опарний і безопарний. Опарний  спосіб більш кропіткий, але хліб смачніший. Гарна скоринка (що  найсмачніше),  рівномірні пори, і та сама необхідна пишна форма, але займає більше часу і маємо більше клопоту, тому  майже всі хлібзаводи готують зараз хліб безопарним способом (але  були часи, коли хліб  і в промислових масштабах готували опарним способом). І ще зовсім трохи про бродіння. Оскільки обирається безопарний спосіб приготування в рецептуру додають дріжджі. У діло йдуть  пресовані,сухі й рідкі дріжджі.  Пресовані і рідкі не самий поганий варіант, але вони зберігаються не більше 5-7 діб, тому в хід ідуть сухі. Сухі не погані не хороші, вони йдуть як замінники, але не мають тої сили, якою володіють живі. А саме тому хліб не такий смачний, а коли вже мова йде про здобу, то сухі потрібно взагалі викреслити.

Тож що робити аби хліб був смачним пишним та корисним? А відмовлятися від хлібу не варіант, бо саме хліб насичує організм необхідними мікроелементами та вітамінами і навіть дієтологи говорять про користь і необхідність споживання цього  продукту. Вихід є. Хліб тепер запросто можна пекти самому і аби не забивати голову витримкою необхідних температурних режимів, погодинним вимішуванням аби насичити тісто киснем і т.д. є такий прекрасний пристрій як хлібопічка.

Тож замість

Пишні форми Пишні форми

На вашій кухні зручно та компактно розміститься та стане у нагоді добра помічниця (вибір на ваш розсуд):

Хлебопічка Panasonic SD-ZB2512KTS

Хлібопічка Sencor SBR1031WH

Пишні форми Пишні форми
  • 14 програм випічки хлібу (вкл.: малодріжджовий та  хліб начинкою)
  • 12 програм приготування тіста (тісто для пирогів, приготування  тіста для пельменів, приготування тіста для піци).
  • Зберігання хлібу горячим  після закінчення роботи програми
  • Вибір кольру скоринки (3 варіанти: світлий, средній, темний)
  • Диспенсер для автоматичного додавання  додаткових інгредієнтів
  • Ємність  диспенсера для ізюму та горіхів 150 г ізюму
  • Диспенсер для дріжджів
  • Ємність  диспенсера для дрожджів  - 1,5 г - 12 г
  • Таймер відстрочки випічки  до 13 годин
  • мін.чвас  випічки хлібу  1 год  55хв  (Основний швидкий)
  • Макс.час  випічки хлебу 6 годин (Французьский)
  • Максимальна вага  буханки 1,25 кг
  • 3 розміри буханок (~600 г, ~800 г, ~1 кг)
  • Антипригарне покриття форми  для випічки
  • Алмазно-фтористое покрытие форми для випічки хлібу
  • Компактная модель з великим  дисплеєм
  • Споживча потужність  503-550 Вт
  • Розміри  (В х Ш х Г) ~38,2 х 25,6 х 38,9 см
  • Вага близько  7,6 кг
  • Повністю автоматизироване  приготування в кажній стадії (замішування , виміс, випічка)
  • Підходить для випічки хлібу, хлібу для сандвичів, тісточок, повидла, тіста для піц, батонів, рогаликів, пончиків
  • 12  програм випічки
  • Специальная програма для приготування  повидла та мармеладу
  • Зберігання батону  теплим на протязі  60 хв  після  завершення випічки
  • 2 рівня налаштувань хлібної  скоринки (світла/темна)
  • Програма швидкої випічки  90 хв
  • Можливість  випічки з додаванням ізюму, горіхів, апельсинової цедри, сухофруктів і т. п.
  • Звуковий сигнал для додавання додаткових інгредієнтів  
  • 1 замісочна лопатка
  • 10-годинний таймер для випічки з затримкою, який  можна встанавлювати в кроках по 10 хв
  • Синій ЖК-дисплей з підсвіткою та показчиком  часу, що лишився до кінця випічки
  • Максимальна вага хлібу  900 г
  • Можливість  вказати кінцевий  розмір батону (450 г/700 г/900 г)
  • Пам’ять на 20 хвилин  на випадок втрати живлення (хлібопічка продовжить  роботу)
  • Кришка з  оглядовим віконцем  
  • Подвійна пластмаса с теплоізоляцією для збереження  стабільної температури під час вистоювання випічки
  • Легко миється:
  • Вхідна потужність  480-580 Вт
  • Розміри (Ш x Г x В): 276 x 280 x 320 мм
  • Маса: 4,2 кг
Система Orphus
comments powered by Disqus
 
Top